Menu Sluiten

Fotobewerking 2.0

De meeste mensen willen graag een foto waar hun kind helemaal alleen op staat. Dat vereist wel wat van de vader/moeder of opa/oma die mee is. Want de meeste kinderen die bij baby- en peuterzwemlessen komen kunnen natuurlijk nog niet zwemmen. Ik vraag dan altijd om aan de zijkant te staan, hun kind vast te houden bij de oksels en dan een klein stukje onder water te laten gaan. Dan moeten de handen razendsnel weg! Maar dat is ook wel weer heel raar om te doen en ook niet makkelijk, dus het komt best vaak voor dat er dat toch nog een hand op staat, zo ook bij deze foto.

Soms kan ik dan een stukje van een andere foto afhalen. In dit geval zat de hand voor de voet van het jongetje. Maar ik had nog een andere foto van hem waar wel zijn voet goed op stond. Hij zat wel in een iets andere stand, maar dat maakte in dit geval niet uit. Dus na wat gepruts en gekopieer in Photoshop was de uiteindelijke foto echt heel gaaf geworden, als zeg ik het zelf. Onderschat dit niet, “Dat Photoshop je toch even” is echt een understatement. Het is echt wel wat werk om het onzichtbaar te doen.

Mijn collega’s die de foto’s voor me verkopen in de hal zullen altijd zeggen “Als er een hand voor of achter het kind zit, dan kan deze niet kosteloos weggehaald worden”. Dat is ook zo. Handen die ‘in het blauw’ zitten haal ik altijd wel kosteloos weg. Maar dat wil niet zeggen dat het nooit mogelijk is. U kunt er altijd om vragen, ik kan u dan een offerte sturen van de kosten van de bewerking. Dit varieert van 10 tot 15 euro over het algemeen. Het is het vaak echt waard want de uiteindelijke foto is echt totaal anders!

1 reactie

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van cookies.