Menu Sluiten

Tips

Op deze pagina probeer ik een aantal tips te geven zodat de kans op goede foto’s zo groot mogelijk is. Deze pagina wordt nog uitgebreid.

Kleuter onderwater

Houdt het luchtig en ontspannen

Natuurlijk begrijp ik dat het allemaal best spannend is voor een kind en ook voor de ouders. Maar als iemand bij mij komt met de openingszin “Hij vindt het best wel spannend” of “Kijk wat een grote camera” dan is vaak de toon al gezet. Een kind voelt en begrijpt heel veel, pappa of mamma die ook een beetje gespannen is, een zinnetje ter bevestiging van die ‘enge mevrouw met die grote camera’. Het is lastig om dan ontspannen foto’s te gaan maken.

Vooral bij de wat oudere kinderen is het belangrijk om het een beetje speels aan te pakken. Jij kent je kind het beste. Wat vindt hij leuk? Kan hij al zelf van de kant naar jou toe spatteren? Of heeft hij hulp nodig? Liever in het ondiepe gedeelte foto’s maken, laat het me weten. Als een kind echt overstuur raakt dan maak ik natuurlijk geen foto’s want je wilt ook volgende week weer zwemmen. Het moet wel leuk blijven nietwaar :).

Kind onderwater

Alternatieve oplossing

Soms wil een kind de vleugeltjes niet af doen. Voor een onderwater foto is dat natuurlijk niet zo handig want dan kom je niet echt onderwater. Maar als ze wel met hun gezicht in het water durven, dan is een dergelijke foto ook een oplossing toch?

Mama met baby onderwater

Wel of geen contactlenzen?

Heb je contactlenzen? Misschien is het fijner om dan de dag dat ik kom fotograferen een bril op te doen. Met zachte lenzen kun je wel onderwater en gewoon je ogen open houden, maar het voelt natuurlijk wel even gek als je weer boven water komt. Uiteraard kan ik geen garantie geven dat het altijd goed gaat, dus als je zonder lenzen niet thuiskomt, dan zou ik altijd even een bril dragen.

Deze website maakt gebruik van cookies.